Добредоjдовте во Ресторан Св. Софиjа

Место со душа кое веќе три децении ја раскажува приказната на градот, чувајќи ги убавите спомени на бројните гости кои тука доаѓаат да уживаат во уникатниот амбиент и прекрасната атмосфера, надополнета со звуците на староградската музика и врвна услуга.

Уживаjте во Нашата Традиционална Македонска Храна

Нашиот Капацитет

Капацитетот на ресторанот кој извонредно се вклопува во историскиот амбиент на стариот дел на градот, е околу 100 седишта. Дополнително тој располага и со отворена летна тераса. Ресторанот „Св. Софија“ е идеално место за дружење со пријателите или семејството, за деловни средби и интимни веселби.

Како Почнавме

Нашата приказна започна во 1988 година, како семеен бизнис на охридската фамилија Пендови. Низ годините ресторанот „Св. Софија“ растеше, се надградуваше и го зголемуваше својот капацитет и персонал, достигнувајќи стандарди кои се репер за квалитет.

Препораки

“A perfect place to feel the delicious Macedonian Traditional food.”

Dave Saudernson

“I would never forget of the tasteful Makalo from Restaurant Sv. Sofija. Words cannot describe it. Come and taste it.”

Steve Romano

“This cannot be real! I have never tried something better than Ohridska Pastrmka at this place.”

John Calamega

Контактираjте не

 Информации: + 389 (0) 46 267 403

Резервации: + 389 (0) 70 261 573